Blog

06/11/2023

Fluido skal bringe det studieadministrative it-system ind i det 21. århundrede

Pressemeddelelse 3. november 2023

Syv af landets universiteter kan se frem til et helt nyt og fælles studieadministrativt system, der skal sætte de studerende i centrum og digitalisere processer, der tidligere var håndholdte. Det nye it-system bliver bundet op på en tidssvarende og moderne Salesforce-løsning leveret af Fluido. Løsningen skal afløse STADS, som blev udviklet til universiteterne i 90’erne.

Der er gode nyheder for ansatte og studerende på syv af landets universiteter, som nu kan se frem mod et nyt og moderne studieadministrativt system, som skal strømline og digitalisere arbejdsgangene universiteterne imellem. Det nye system bygger på en standard cloud-baseret løsning, som er kendt fra private virksomheder, men også bliver brugt på en række universiteter i bl.a. Sverige, Norge og Finland.

Ordren på systemet lyder på 330 mio. kr. og bliver leveret af den danske it-virksomhed Fluido. Det nye studieadministrative system skal bl.a. sikre en digital strømlining på tværs af de tilsluttede universiteter i form af AAU, KU, CBS, DTU, ITU, SDU og RUC.

”Vi er stolte over at levere en så vigtig it-løsning. Det er en løsning rigtig mange danskere dagligt kommer i berøring med, og som vil gøre en masse ting nemmere for både de studerende og de ansatte. Fx vil en studerende, der flytter sin uddannelse til et andet universitet med samme studieadministrative system, opleve en langt mere gnidningsfri overgang, fordi fag og meritter automatisk bliver overført. Det betyder, at den studerende ikke manuelt skal sende dokumentation for gennemførte fag til det nye universitet, da alt kan klares online,” siger Claus Riis Pedersen, landechef hos Fluido Danmark.

Løsningen, Fluido bygger systemet på, hedder Education Cloud og er udviklet af Salesforce. Formålet med Education Cloud er at holde studerende og ansatte tæt forbundet gennem et system, der er mere effektivt, enkelt og brugervenligt. Det nye studieadministrative system vil kunne understøtte en lang række af universiteternes processer, herunder opbyggelse af uddannelserne, tilmelding til fagelementer eller prøver, registrering af prøveresultater, behandling af studentersager, kommunikation og vejledning samt betaling og indberetning til myndighederne.

Offentlig eller kommerciel: Udfordringerne er de samme

I Danmark er Salesforce primært kendt for at levere løsninger til private virksomheder med kommercielle interesser, men det betyder ikke, at en offentlig løsning vil blive særligt udfordrende, da det ifølge Fluido ikke er afgørende, om kunden er privat eller offentlig. Derimod handler det specifikt om opgaven, hvor mange af udfordringerne går igen:

”For os er det vigtigt at udarbejde brugerrejser, der er enkle, og hvor brugernes behov sættes i centrum”. Det gælder både for en privat virksomhed, der skal generere flere marketing leads og en offentlig kunde, der skal strømline deres it-system. Det er vores opgave at forstå og løse kundens problemstillinger uanset kundetype,” siger Claus Riis Pedersen og fortsætter:

”I modsætning til tidligere vil det nye system være en standardløsning for alle de involverede universiteter. Det vil gøre det nemmere for ansatte og studerende at arbejde på tværs, da de vil blive mødt af en brugergrænseflade, de kender. Derudover vil systemerne kunne digitalisere en række af de processer, der i dag er fysiske, hvilket vil gøre det nemmere for alle involverede. Sidst, men ikke mindst, er der tale om en cloud-løsning. Dermed vil det være markant nemmere løbende at opdatere systemet, så det hele tiden er tidssvarende,” afslutter Claus Riis Pedersen.

Om Fluido

Fluido er et førende Salesforce-konsulenthus, som styrker sine kunders forretning gennem Salesforce-platformen. Vores vision er at blive den mest respekterede partner og ønskede arbejdsgiver i Salesforce-økosystemet, samtidig med at vi opretholder vores virksomhedsværdier om tillid, venskab og kundesucces. Vi tilbyder Salesforce-konsulenttjenester i 13 europæiske lande, og vores globale skalerbarhed, kombineret med vores konsulenters lokale ekspertise, sikrer en vellykket digital transformation for vores kunder. Fluido er en del af Infosys-familien, der er en global leder inden for næste generations AI-ledede digitale tjenester og rådgivning.

Læs mere på www.fluidogroup.com.

For yderligere kommentarer eller spørgsmål kontakt:

Karsten Stokking
Tlf: 51888091
Email: karsten.stokking@fluidogroup.com

Read next

09/11/2023

Digital Transformation Reality in Manufacturing Companies and Traditional Sales and Operations

10 minute read

Contact us

Contact us